Aikuisopinnot

Aikunäpsä on Taito Pirkanmaa ry:n  Näpsä-käsityökoulun järjestämää käsityön taiteen perusopetusta aikuisille Pirkanmaalla seitsemässä kunnassa (Lempäälä, Kangasala, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Pirkkala, Tampere ja Virrat). Opetus etenee Opetushallituksen käsityön taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteiden mukaan. Opintokokonaisuudet suunnitellaan huomioiden aikuisten taidot ja kokemukset.

Aikuisten käsityön taiteen perusopinnot rakentuvat Opetushallituksen hyväksymien opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti perusopinnoista ja syventävistä opinnoista, joiden laskennallinen laajuus on 1300 t.

Perusopinnot kestävät neljä vuotta, kukin 130 t / 5 opintopistettä. Lukuvuosi rakentuu kolmesta teemallisesta opintokokonaisuudesta, joihin sisältyy itsenäistä työskentelyä sekä oman työskentelyn, tunteiden ja tunnelmien dokumentointia sanoin ja kuvin. Oppimäärän päätteeksi kootaan portfolio.

Aikuisten käsityön taiteen perusopetusta räätälöidään jatkuvasti aikuisten toiveiden, yhteiskunnan muun kehityksen ja toiminnan sekä opetussuunnitelman leikkauspinnassa. Opetus rakentuu pidempikestoisista omaa suunnittelua sisältävistä kokonaisuuksista, lyhyistä trendikkäistä käsityöpajoista sekä muusta omaa käsityön tekemistä sivuavasta toiminnasta.

Lukuvuosien opetus rakentuu teemoille. Teema tuo opetusohjelmaan aivan selkeitä käsityötuotteita tai teoksia, mutta se tuo myös näkökulman omaan suunnitteluun; kuten ilmava, keveä väritys.  Kevään viimeisen jakson jokainen voi valita seutukunnalliselta tarjottimelta noin 16 opintokokonaisuuden joukosta. Valinnaispajatarjotin antaa mahdollisuuden valita paja, joka vastaa henkilökohtaisia mielenkiinnon kohteita käsityön moninaisella kentällä. Lukuvuoteen kuuluvat myös ns. syys- ja kevätextrat, jotka sisältävät vaihtelevasti; näyttelykäyntejä, luentoja, työpajoja, messuja, retkiä, esittelyjä, opintojen arviointia ja tulevan suunnittelua.

Omien arvojen ja kulttuurin ymmärtäminen auttaa ymmärtämään myös toisia kulttuureja. Näpsässä rohkaistaan tuomaan yksilölliset havainnot ja kokemukset näkyviksi.

vahaus Suunnittelua ja toteutusta

Näpsälogo_teksti_

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s